Відбувся Форум якості освіти

ННІ ЯО
27.09.2024

26 вересня 2024 р. в.о. начальника відділу ліцензування, акредитації та рейтингування Інна Чухно взяла участь в Українському форумі якості освіти (Ukrainian Quality Assurance Forum, UQAF-2024), що відбувся в м. Києві на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Форум відвідали понад 800 учасників з різних регіонів країни та іноземних гостей.

На заході обговорювалися питання адаптації ролі університетів до потреб воєнного часу й післявоєнної відбудови економіки України, формування взаємної довіри між стейкхолдерами, ролі вищої освіти для сталого розвитку, імплементації законодавчих змін в діяльність ЗВО та модернізації стандартів вищої освіти, подолання викликів університетами в умовах війни, цифрової трансформації освітньої діяльності українських університетів, а також стратегічні питання розвитку української вищої освіти, її гармонізації з європейськими стандартами та посилення якості освіти й конкурентоспроможності української освіти.

Червоною ниткою через доповіді спікерів та дискусії проходили питання довіри, необхідності подальшого реформування сфери освіти і посилення суб’єктності всіх стейкхолдерів, демократизації відносин у сфері освіти, інновативності та креативності підходів та оптимізації структури закладів освіти.