Відбулися семінари з актуальних питань педіатрії

Кафедри
07.03.2023

7 січня відбувся офлайн-семінар для вагітних і молодих мам за участю PhD асистентки кафедри пропедевтики педіатрії № 1 Анастасії Амаш з актуальних питань перебігу вагітності та періоду новонародженості.

Окрему увагу було приділено необхідності контакту «шкіра до шкіри» в пологовому будинку, особливостям фізіологічних станів новонародженого, термінам їх появи і зникнення, особливостям догляду за чутливою шкірою і слизовими малюка, імунізації вагітної та дитини перших 6 місяців життя. Семінар викликав жвавий інтерес у жінок, які змогли отримали розгорнуті відповіді на всі запитання.

Крім того, 5 лютого з метою вивчення мультидисциплінарних аспектів перебігу пологів, пост-пологових стресових ситуацій, принципів успішного старту грудного вигодовування, навичок догляду за новонародженим з урахуванням умов воєнного стану пані Анастасія на платформі Zoom провела семінар для вагітних, молодих мам і студентів вищих медичних навчальних закладів. У семінарі взяли участь жінки і студенти з усіх регіонів України.