Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
21.12.2023

21 грудня 2023 р. відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі.

На порядку денному розглядалося питання щодо стану і перспектив розвитку інформаційно-бібліотечного забезпечення навчальної, методичної, науково-дослідної та виховної роботи в ХНМУ.

У своєму звіті доповідачка директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок розповіла про діяльність Наукової бібліотеки під час воєнного стану. Пані Ірина звернула увагу на формування бібліотечного фонду, представила E-ресурси НБ, ТОП-лідерів за кількістю розміщених публікацій у Репозитарії, доповіла про розвиток міжнародних комунікацій, проаналізувала інформаційно-аналітичну, культурно-просвітницьку та виховну роботу, сприяння академічній доброчесності тощо. Крім того, пані директорка представила видавничу діяльність НБ, вікі-проєкти, розповіла про підвищення професійного розвитку співробітників НБ, збереження бібліотечного фонду та ліквідацію заборгованості літератури, підвищення інформаційної компетентності й обслуговування користувачів, а також окреслила подальшу організацію роботи, планування діяльності та пріоритетні напрями Наукової бібліотеки.

В обговоренні доповіді взяли участь завідувачка кафедри епідеміології професорка Тетяна Чумаченко та голова сектору оцінювання якості освіти Студентського самоврядування ХНМУ Віталій Щербак. Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

Підсумовуючи розгляд денного питання заходу, ректор університету Валерій Капустник зазначив, що Наукова бібліотека дійсно є одним з найкращих підрозділів університету, адже вона завжди йде в авангарді всіх тих змін, які стосуються інформаційно-бібліотечного обслуговування читачів, своєчасно реагує на всі новинки, що з’являються в цьому питанні, і її діяльність широко відома в бібліотечному середовищі нашої країни, також вона є активним учасником наукових зібрань, присвячених роботі наукових бібліотек ЗВО. «Приємно відзначити, що площадка бібліотеки є привабливою зоною активності для студентства, місцем, де проводиться багато освітніх, наукових і науково-популярних заходів. Упевнений, що і в подальшому всі напрямки і напрацювання будуть тільки розвиватися, а бібліотека залишиться тим підрозділом, який потрібен і викладачам, і студентам», – зазначив очільник вишу.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукової та навчально-методичної літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.