Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
19.09.2024

19 вересня 2024 р. відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету під головуванням Володимира Лісового в дистанційному форматі.

На порядку денному було розглянуто питання «Студентське самоврядування: стан, результати діяльності та перспективи розвитку» (доповідачка – голова ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» Катерина Тополюк).

У ході свого виступу пані Катерина розповіла про історію створення Студентського самоврядування, ознайомила зі структурою та основними принципами організації, формування бренду, а також детально зупинилася на напрямках та реалізації молодіжних проєктів щодо діджиталізації освітнього проєкту, студентоцентрованість, кураторство для першокурсників тощо.

В обговоренні доповіді взяли участь директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок, декан І медичного факультету Олександр Кривошапка та заступниця голови ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» Анна Матузок.

До обговорення доповіді долучився в.о. ректора університету Валерій Капустник. Пан ректор зазначив, що залучення студентів до суспільно-громадської діяльності протягом усього навчання в університеті – це формування їх лідерських, комунікаційних, організаційних якостей, що створює когорту управлінців і дозволяє їм зайняти лідерські позиції в закладах охорони здоров’я. «Студенти мають брати участь у формуванні та реалізації освітніх програм, адже вони повинні бути учасниками проєктних груп, і ми маємо чути від них ті чи інші пропозиції щодо змісту навчальних планів і програм. Хотілося б, щоб студентство було принциповим і активним учасником всіх процесів в університеті», – зазначив пан Валерій.

Під час засідання відбулося затвердження звіту про роботу Приймальної комісії щодо результатів набору вітчизняних вступників на навчання до ХНМУ у 2024 р., затвердження плану роботи Приймальної комісії щодо набору здобувачів на навчання до ХНМУ в 2025 р. та затвердження плану заходів щодо ліквідації недоліків і зауважень, які були висловлені екзаменаційними комісіями під час випускних іспитів у 2023/2024 н. р.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу, видань навчально-методичної і наукової літератури та матеріалів ННІ ПО, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.