Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
21.06.2024

21 червня відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету під головуванням Володимира Лісового в дистанційному форматі.

На порядку денному було розглянуто питання стосовно забезпечення якості освіти в ХНМУ: стан, проблеми та перспективи (доповідачка – проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина).

У ході свого виступу пані Ірина окреслила середовище забезпечення якості освіти та представила систему її зовнішнього забезпечення. Надалі було обговорено ліцензування, зокрема скільки за поточний рік про ліцензовано в ХНМУ, відповідність кадрового забезпечення ліцензійним умовам, акредитації НАЗЯВО, основні напрямки уваги та критичних зауважень за результатами акредитації тощо. Також доповідачка детально представила систему внутрішнього забезпечення якості освіти вишу, результати моніторингу ОПП в 2023/2024 н.р. та оголосила основні завдання щодо подальшого удосконалення якості освіти в медичному університеті.

В обговоренні доповіді взяли участь професори Ігор Завгородній, Олександр Мельниченко та Михайло Мирошниченко, а також голова Студентського самоврядування Катерина Тополюк.

До обговорення доповіді долучився ректор університету Валерій Капустник. Пан ректор зазначив, що якість освіти – це комплексне поняття, яке має в собі багато складових, а саме: якість освітньої програми, матеріально-технічної і інформаційно-методичної бази освітнього процесу, якість викладацького складу й студентів, якість технологій і контролю освіти, мотивація науково-педагогічних працівників до ефективного викладання, ставлення студентів до набуття знань тощо. Знання, які отримує здобувач освіти або курсант повинні бути найсучаснішими, тому нинішній викладач – це особа, яка завжди вчиться, і в рамках академічної мобільності в тому числі. Тоді ми будемо корисні не тільки як центр надання якісних освітніх послуг, а й як осередок генерації новітніх ідей підготовки різного роду клінічних настанов та інших документів, які потрібні сьогодні в медичній галузі.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та освітньо-професійних програм, а також обговорено поточні справи.