Відбулося засідання Вченої ради

Події
28.09.2023

28 вересня 2023 року відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams».

Порядок денний було розпочато з доповіді проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Марковського «Про підсумки освітньої діяльності університету за результатами весняного семестру 2022/2023 навчального року».

Володимир Дмитрович у своїй доповіді порушив низку нагальних питань. Так, проректор проаналізував результати навчальної діяльності вишу на додипломному етапі, охарактеризував контингент студентів та вказав на шляхи його збереження, представив підсумки успішності здобувачів освіти та результати випускних іспитів, їх підготовку та проведення у форматі ОСП(К)І. Також пан Володимир доповів про акредитацію освітніх програм та результати їх моніторингу, дистанційну виробничу практику, методичне забезпечення тощо. Наприкінці доповіді пан проректор окреслив основні напрями освітньої діяльності вишу, звернув увагу на проблематику сьогодення, а також шляхи вирішення.

В обговоренні взяв участь ректор університету Валерій Капустник. Валерій Андрійович порушив питання щодо якості надання освітніх послуг, збереження контингенту здобувачів освіти, ролі викладача в навчальному процесі, нагальності студенторієнтованого підходу в освітньому середовищі, надання практичних навичок з використанням клінічних баз, університетських клінік та Симуляційного центру ХНМУ. «Сьогодні необхідно боротися за все: за перемогу, можливість працювати, за здобувача освіти і за свій університет, а також за країну в цілому. Упевнений, що спільними зусиллями ми всі нагальні питання вирішимо, сподіваюся на ваше розуміння та підтримку», – підсумував очільник університету.

До обговорення доповіді також долучилися професорки Олена Ріга та Наталія Риндіна, а також декан І медичного факультету доцент Олександр Кривошапка. За висновками доповіді було прийнято проєкт рішення Вченої ради.

У ході засідання матеріали Приймальної комісії представила відповідальна секретарка Олена Бугайова.

Про затвердження плану заходів щодо ліквідації недоліків і зауважень, які були висловлені екзаменаційними комісіями під час випускних іспитів у 2022/2023 навчальному році, доповів Володимир Марковський.

У ході засідання були обговорені поточні справи та затверджені матеріали наукового відділу й видання навчально-методичної і наукової літератури.