Відбулося засідання Вченої ради

Події
30.06.2023

30 червня відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams».

На порядку денному були заслухані звіти голів екзаменаційних комісій за результатами атестації здобувачів вищої освіти у 2022–2023 навчальному році (доповідачі: голови екзаменаційних комісій) та розглянуто поточні справи.

Під час засідання звіти представили голови ЕК професор Борис Шелест, професор Володимир Бабаджан, професорки Олена Ріга, Наталя Савєльєва, Ольга Нечипуренко, Тетяна Бездітко та Ольга Залюбовська.

У своїх доповідях голови екзаменаційних комісій розповіли про організацію ОСКІ, представили результати ліцензійного іспиту «КРОК 2. Загальнолікарська підготовка», надали загальну характеристику рівня підготовки випускників, а також озвучили зауваження та пропозиції щодо удосконалення якості проведення атестації випускників та підготовки фахівців.

Заслухавши всі звіти, заступник голови Вченої ради Валерій М’ясоєдов зазначив, що зауваження і пропозиції, надані головами екзаменаційних комісій, будуть ретельно вивчені в деканатах і завчасно усунені.

Підсумовуючи роботу Вченої ради, ректор університету Валерій Капустник наголосив, що закінчується ще один воєнний навчальний рік, і ми певною мірою оговталися від жахів перших місяців війни, не так гостро сприймаємо звуки вибухів. «Зараз ми спостерігаємо поступове повернення співробітників університету на робочі місця і надзвичайно радіємо з цього приводу, бо це свідчення того, що університет працює і виконує свої статутні зобов’язання. В університеті успішно проведена вступна компанія, організовано і проведено ОСКІ – увесь рік університет жив повноцінним освітнім та науковим життям. Проведенні численні заходи, студенти та співробітники здійснюють волонтерську діяльність, працюють у закладах охорони здоров’я, служать у лавах Збройних сил України. Честь і хвала всім тим, хто на своїх місцях та докладає чимало зусиль у результат нашої Перемоги!», – підкреслив керівник вишу.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також обговорено поточні справи.