Відбулося засідання Вченої ради

Події
18.11.2021

18 листопада відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету у дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams».

На порядку денному була заслухана доповідь директорки Наукової бібліотеки Ірини Киричок про стан і перспективи розвитку інформаційно-бібліотечного забезпечення навчальної, методичної, виховної та науково-дослідної роботи в ХНМУ, а також розглянуті поточні справи.

Під час доповіді Ірина Василівна ознайомила присутніх із формуванням фонду НБ, розповіла про створення модулю АСУ «Шлях книги» та його наповнення, доповіла про використання програми USNLE-Bx.

Пані Ірина звернула увагу на електронні ресурси бібліотеки, серед яких Електронний каталог, Репозитарій, інтерактивні бази даних тестів тощо, а також доповіла про підвищення інформаційної компетентності викладачів і студентів.

У ході доповіді було зазначено, що НБ оперативно реагує на виклики сьогодення, адже її співробітники налагодили дистанційну роботу бібліотеки, розширили додатково-інформаційне обслуговування. Наприкінці Ірина Киричок наголосила на актуальних питаннях, що постали перед НБ і які необхідно вирішувати у близькій перспективі.

В обговоренні доповіді взяли участь директор ННІ якості освіти Ігор Завгородній, в.о. завідувача кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. Д.О. Альперна Михайло Мирошниченко та голова ГО «Студентська рада ХНМУ» Ганна Мороз. Після обговорення був прийнятий проєкт рішення Вченої ради.

До обговорення долучився ректор університету Валерій Капустник, який зазначив, що в університеті існує декілька підрозділів, які виконують функцію візитної картки нашого вишу – серед них і Наукова бібліотека ХНМУ. «Такий високий статус бібліотеки є результатом спільної роботи адміністрації, керівництва вишу і співробітників даного структурного підрозділу. Правильно обрані локації, дизайнерське й технічне оформлення приміщень та небайдужість декількох поколінь очільників бібліотеки щодо питань її розвитку забезпечили те, що бібліотека стала місцем проведення чисельних освітніх, наукових і громадсько-політичних заходів, які проводяться в нашому виші. Крім того, колектив бібліотеки протягом багатьох років демонструє бажання розвиватися, запроваджуючи більш сучасні засоби збереження наявних та поповнення нових фондів. Сучасна бібліотека нашого університету є місцем, де співробітники працюють над удосконаленням засобів донесення інформації до освітян, науковців і здобувачів освіти та є улюбленою локацією для самостійних занять студентів», – підкреслив пан ректор.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, а також присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам та обговорення поточних справ.