Відбулося засідання Спілки ректорів Харківської області

30 червня у приміщенні Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця за участю керівництва Харківської області відбулося засідання Спілки ректорів Харківської області. Харківський національний медичний університет представляв проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов наголосив на тому, що попри повномасштабне російське вторгнення вищі навчальні заклади Харківщини продовжують працювати та готувати фахівців. На засіданні Ради ректорів вищих навчальних закладів області учасники обговорили актуальні питання організації освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році. Ключове питання – це визначення формату навчання. Підходити до цього необхідно комплексно і заздалегідь, аби дати можливість усім сторонам повноцінно підготуватися. При цьому ключовою вимогою залишається фактор безпеки.

У ході засідання Олег Синєгубов наголосив на тому, що три заклади вищої освіти Харкова увійшли до першої десятки рейтингу «ТОП-200 Україна–2023», вісім – посіли місця у «ТОП-50», а 14 ЗВО увійшли до «ТОП-100».

Також пан Олег вручив відзнаки присутнім студентам та працівникам вишів, які перемогли у Харківському регіональному конкурсі студентських і курсантських наукових робіт. Серед них була і наша студентка Алеся Гайчук, що отримала диплом І ступеня за природничим напрямом за роботу «Соціальні мережі та мережа Інтернет як предиктор розвитку розладів харчової поведінки у осіб молодого віку в сучасних умовах».

Крім того, подяки Спілки ректорів за рецензування робіт учасників отримали співробітники нашого університету:

* Ігор Завгородній
* Наталя Железнякова
* Михайло Мирошниченко
* Катерина Юрко
* Наталя Гузенко
* Вікторія Альхуссейн
* Олена Могиленець