Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
28.04.2022

28 квітня 2022 року відбулося онлайн-засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету.

Зі вступним словом до колег звернувся ректор медичного вишу Валерій Капустник. Валерій Андрійович привітав налаштованість на роботу членів Вченої ради, незважаючи на важку ситуацію, що склалася після військової агресії з боку Росії.

Очільник вишу звернув увагу, що 21 березня університет відновив освітній процес, хоча свою діяльність він не припиняв ані на мить попри складні умови воєнного часу. Крім того, пан ректор констатував, що переважна більшість студентів та співробітників, навіть тих, що перебувають за тисячі кілометрів від Харкова, зберегли вірність університету і з готовністю продовжили  навчання та роботу.

«Ми відновили освітній процес в дистанційному (синхронному) форматі та забезпечили всім сприятливі механізми взаємодії. Переважна більшість учасників освітнього процесу знаходять можливість виконувати навчальні завдання, а це означає, що наші студенти та викладачі залишаються з ХНМУ, бажають і надалі навчатися і працювати в університеті, оскільки впевнені в якості нашої освіти. Це стосується не тільки вітчизняних, а й іноземних студентів. Процес відновлення навчання підтвердив, що страшна війна не роз’єднала наш трудовий і студентський колектив. Скоріше навпаки, ми сьогодні згуртовані як ніколи і найголовніше – націлені на подальший розвиток. Адже перед нами поставлені амбітні завдання щодо випуску лікарів, оформлення необхідних для них документів, розподілу для подальшого проходження інтернатури, організації вступної кампанії. Успішне виконання наших планів багато в чому залежить від організованої роботи співробітників університету та здобувачів освіти», – зазначив Валерій Андрійович та побажав вдалого завершення весняного семестру, гарних результатів навчання, всебічної підтримки наших захисників і непохитної віри у мирне й квітуче майбутнє України.

У ході засідання на порядку денному була розглянута низка важливих і нагальних питань.

Так, проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина доповіла про організацію освітнього процесу в ХНМУ під час дії в Україні воєнного стану. Зі свого боку у ході голосування представники Вченої ради затвердили наступне:

  • зміни до графіків навчального процесу та до робочого навчального плану на 2021–2022 н.р.;
  • форми проведення атестації студентів у 2022 р.;
  • робочий навчальний план на 2022–2023 н.р.

Крім того, під час засідання були затверджені матеріали наукового відділу, а також видання навчально-методичної та наукової літератури.