Відбулося онлайн-засідання Вченої ради ХНМУ

Події
27.01.2022

27 січня відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету у дистанційному форматі з використанням програми «Microsoft Teams» під головуванням Володимира Лісового.

На перше цьогорічне засідання Вченої ради було винесено питання про наукову діяльність колективу університету за 2021 рік та виконання плану підготовки науково-педагогічних кадрів, а також затвердження плану науково-дослідних робіт на 2022 рік. (доповідач – проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов) та розглянуто поточні справи.

У ході доповіді Валерій Васильович представив основні результати наукової діяльності медичного вишу, а саме: фінансування НДР та їх тематику, підготовку наукових кадрів, матеріально-технічне забезпечення, винахідницьку діяльність, міжнародне наукове співробітництво. Він також проаналізував публікаційну діяльність науковців, результати рейтингу за показниками Scopus та WoS, кількість проведених форумів на базі ХНМУ, діяльність Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених тощо. Під час звіту пан проректор представив Мобілізаційну модель впровадження наукової діяльності в університеті та зосередився на пріоритетах наукової діяльності 2022 року.

В обговоренні доповіді взяли участь професорка Ірина Князькова, доцент Антон Ткаченко, доцентка Наталя Дерев’янченко та голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених ХНМУ Олеся Плєхова.

Зі свого боку голова Вченої ради Володимир Лісовий підсумував, що члени засідання прослухали змістовну доповідь проректора з наукової роботи, яка яскраво продемонструвала наші наукові досягнення, а також надала стимул для вирішення нових завдань.

За підсумками доповіді та її обговорення було прийнято рішення Вченої ради.

У рамках засідання були обговорені поточні справи та затверджені матеріали наукового відділу й видання навчально-методичної і наукової літератури.