Відбулася звітна конференція

Події
27.12.2023

27 грудня 2023 р. у дистанційному режимі відбулися загальні збори трудового колективу, де були підбиті підсумки роботи вишу за календарний рік, заплановані завдання на наступний рік та розглянуті поточні справи.

На порядку денному було заслухано доповідь ректора університету Валерія Капустника «Підсумки роботи Харківського національного медичного університету у 2023 році», а також відбулося обговорення доповіді.

На початку своєї доповіді ректор вишу Валерій Капустник зазначив: «Уже другий рік ми живемо і працюємо в умовах воєнного стану. І я хочу подякувати всім тим, хто залишається разом з університетом, самовіддано працює, намагаючись зберегти всі надбання нашого закладу, його традиції, адаптуватися до нових умов та забезпечити виконання його завдань і розвиток в цих складних умовах.

Проте сьогодні ми будемо говорити про нашу спільну працю, наші досягнення, про подолання випробувань, як ми навчаємо, проводимо наукові дослідження, зберігаємо наші науково-педагогічні кадри та контингент здобувачів освіти, розвиваємо міжнародну співпрацю, працюємо над питаннями розвитку якості освітніх послуг, інформаційним забезпеченням всіх складових нашої роботи, розвитком питань лікувальної діяльності кафедр та клінічних баз, як намагаємося зберігати і, що дуже важливо, розвивати, попри важкі часи, матеріально-технічну базу, про те, як ми допомагаємо лікувальним закладам по всій країні, Збройним силам та іншим структурам у ці непрості часи, тобто як ми, кожен на своєму робочому місці, дистанційно чи офлайн, робимо все для того, щоб наблизити Перемогу та повернутися до мирного та щасливого життя на своїй рідний землі. І я із задоволенням говорю про те, що ми не тільки живемо та працюємо, а й впевнено рухаємося вперед, незважаючи на всі труднощі!».

Валерій Андрійович розпочав доповідь з ретельного аналізу позицій нашого університету за критеріями світових і вітчизняних рейтингів.

Протягом промови Валерій Капустник всебічно проаналізував діяльність колективу університету. Очільник вишу гідно оцінив злагоджену та ефективно проведену вступну кампанію, охарактеризував організацію навчальної роботи, науково-педагогічний склад та необхідність збереження кадрового потенціалу та контингенту здобувачів освіти нашого ЗВО. Так, Валерій Андрійович окреслив контингент осіб, що навчаються в ХНМУ, розповів про розширення освітніх послуг і проведення ліцензування та акредитації, а також підбив підсумки складання випускних іспитів у форматі ОСП(К)І у дистанційному режимі та розподілу в умовах воєнного часу. Ректор також наголосив на важливості збереження іноземних студентів в нашому контингенті та надання їм якісних освітніх послуг. Докладно була висвітлена діяльність ННІ післядипломної освіти, який значно підсилився завдяки приєднанню 26 кафедр Академії післядипломної освіти, а також розширення міжнародної діяльності вишу і участі здобувачів освіти та викладачів у академічній мобільності.

Крім того, під час доповіді було розглянуто низку важливих питань щодо вдосконалення та подальшого розвитку системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності, напрямку дистанційної форми освіти, додипломної освіти, роботи Симуляційного центру, відкриття Учбово-тренінгового центру тактичної медицини, використання тривимірних технологій, а також підтримання належного рівня кваліфікації НПП, проведення соціологічних досліджень щодо думки учасників освітнього процесу стосовно якості надання освітніх послуг та освітнього процесу за різними аспектами тощо.

Учасники засідання ознайомилися з показниками і завданнями наукової роботи, її пріоритетністю та сприянню академічної доброчесності в ХНМУ, а також розвитком молодіжної наукової роботи на прикладі активної діяльності наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів, молодих учених та кафедральних наукових гуртків.

У доповіді була представлена діяльність Наукової бібліотеки, ННІ якості освіти та Психологічної служби, Університетського стоматологічного центру, Університетської клініки, на базі якої активно працює нещодавно відкритий Центр психічного здоров’я, а також проаналізовано лікувально-діагностичну роботу та клінічну підготовку студентів університету, навчально-методичну роботу, навчально-виховний процес, розглянуто діяльність співробітників під час війни, органів студентського самоврядування, волонтерського руху, охарактеризовано рівень фінансового та матеріально-технічного забезпечення вишу, а також окреслено першочергові завдання роботи університету на наступний рік.

Наостаннє ректор ХНМУ подякував колективу за наполегливу, самовіддану й плідну працю, підтримку та взаєморозуміння, а також зазначив, що реалізація зазначених завдань у наступному році забезпечить сталість процесу якісної підготовки висококваліфікованих медичних фахівців для системи охорони здоров’я в період післявоєнної розбудови нашої країни.

В.о. голови первинної профспілкової організації співробітників ХНМУ Оксана Наконечна доповіла про виконання Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом університету за 2023 рік.

Звіт первинної профспілкової організації студентів, аспірантів, докторантів і клінординаторів університету представив заступник голови ППОС Роман Іващенко. До обговорення також долучився член Наглядової ради ХНМУ, віце-президент Національної академії медичних наук України, академік Ігор Лурін.

Звіт про виконання плану антикорупційних заходів в Харківському національному медичному університеті за 2023 рік та затвердження Плану заходів, спрямованих на запобігання та виявлення корупції на 2024–2025 рр., представила уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в ХНМУ Іван Летік.

В обговоренні доповіді ректора ХНМУ взяли участь проректор з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Юрій Резуненко, декан ІІ медичного факультету Антон Шапкін, завідувачка кафедри сексології, психотерапії та медичної психології Маріанна Маркова, завідувачка кафедри медицини катастроф та військової медицини Юлія Волкова та голова Студентського самоврядування Катерина Тополюк.

Після обговорення питань була обрана комісія, яка підготувала проєкт рішення конференції, де було ухвалено роботу ректора університету Валерія Капустника у 2023 році щодо керівництва за всіма напрямками діяльності університету. Діяльність була ухвалена та визнана такою, що відповідає всім державним та статутним вимогам до керівника закладу вищої освіти.