Відбулася зустріч з представниками Харківського району

17 жовтня відбулася зустріч директора Центру психічного здоров’я ХНМУ професора Володимира Коростія з представниками первинної медичної допомоги, соціального захисту і закладів освіти Харківського району ХОВА. Захід проходив у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» з ініціативи Олени Зеленської.

Метою зустрічі стало надання інформації щодо програми ментального здоров’я та презентація першого проєкту університетського Центру, головною задачею якого є посилення стресостійкості громад Харківщини. У рамках цього проєкту організовано тренінг «Самодопомога Плюс». Це методика з доведеною ефективністю, яка включає набуття важливих навичок в період стресу. В її основі лежить 5 вправ, які є базовими і допомагають людині подбати про свою психологічну гігієну.

Програму адаптовано до групового формату. У рамках тренінгу проходить підготовка фасилітаторів – людей, які власне і проводитимуть заняття для своїх громад. Стати тренером може медична сестра, студент-волонтер або людина, яка має хист і бажання спілкуватися з представниками громади, адже задача фасилітатора полягає в організації самого процесу та комунікації з людьми.

Під час зустрічі було проведено практичний тренінг, який допоміг учасникам краще ознайомитися з проєктом, його головними завданнями і визначитися щодо необхідності оволодіння первинними навичками самодопомоги і психологічної гігієни кожній людині нашої країни.