Відбулася сесія Школи позамедичної освіти

ННІ ЯО
21.06.2024

13–15 червня 2024 р. заступниця директора Навчально-наукового інституту якості освіти ХНМУ Інна Чухно взяла участь в другій сесії «Школи позамедичної освіти», що пройшла у м. Львів у рамках заходів Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

Спікерами сесії стали Матвій Хренов, Святослав Мотрен, Андрій Любка, Мирослав Маринович. Учасники представляли медичні ЗВО з різних регіонів країни (зокрема, Харків, Львів, Київ, Запоріжжя, Житомир, Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківськ).

Друга сесія була присвячена світові, його змінам і впливу на суспільство, суспільству і його впливу на зміни в світі. Суспільне життя і окремі його сфери розглянули крізь призму політичної філософії.

Ось що про сесію говорить один із модераторів та викладачів Школи, співзасновник Український центр охорони здоров’я UHC Матвій Хренов: «Модуль присвячений взаємодії людини з суспільством та світом в цілому. Розглядатимемо питання політичної філософії, механізми роботи суспільства та роль лідера у цьому суспільстві. Медичні університети здебільшого орієнтовані на технічні навички. Проте, на мою думку, вища освіта також повинна сприяти всебічному розвитку людини. На цьому модулі ми розширюватимемо кругозір викладачів, працюватимемо з їхнім світобаченням та світосприйняттям, а також з розумінням процесів у державі».

Докладніше у дописі на Фейсбуці