Відбулася презентація реабілітаційного проєкту

Події
20.09.2024

20 вересня 2024 р. відбулася презентація реабілітаційного проєкту та мобільної протезно-ортопедичної лабораторії. На базі Університетської клініки ХНМУ у співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста започаткована нова програма реабілітації для людей з ампутаціями.

Метою цього проєкту є підвищення якості реабілітаційних послуг для людей з ампутаціями та іншими супутніми захворюваннями, оптимізація функціональності пацієнтів. Для досягнення мети необхідним компонентом є виготовлення тимчасових протезів за допомогою клінічної протезно-ортопедичної лабораторії для ранньої реабілітації в гострому та підгострому періодах.

На захід були запрошені представники протезно-ортезних підприємств, волонтерських організацій та фізичні терапевти Харківщини та Сумщини.

На початку проректор з науково-педагогічної роботи Максим Хаустов наголосив на важливості цього проєкту для нашої країни в цілому, а також значимості освітнього компоненту. «Завдяки лабораторії ми набрали найбільше студентів на спеціальність «Протезування-ортозування». Зазначу, що навчальний проєкт буде збільшуватись, бо ми намагаємося встановити якомога більше сучасного обладнання для студентів та наших викладачів», – підкреслив пан Максим.

Під час презентації заступник директора Університетської клініки Володимир Коростій розповів про структуру клініки, історію створення проєкту та його подальшого розвитку, виклики під час лікування ампутацій та їх вирішення.

Керівник проєкту від МКЧХ Оскар Бермудес представив мультидисциплінарну команду, для якої кожен пацієнт – це особистість, а тому потребує індивідуального підходу за участю відповідних фахівців. Головне – задовольнити соціалізацію людини з ампутаціями, її медичні, психічні, правові, інформаційні та побутові потреби.