Відбулася презентація книги

Події
14.02.2022

9 лютого в онлайн-форматі відбулася презентація книги «Підвищення градусу комп’ютеризації – рік роботи кафедри хімії в умовах пандемії COVID-19», організована кафедрою медичної та біоорганічної хімії та Науковою бібліотекою ХНМУ.

Це спільна праця фахівців Харківського національного медичного університету, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди та Харківського національного університету радіоелектроніки, яка розкриває досвід роботи педагогічних колективів під час пандемії COVID-19, вимушений перехід на дистанційну форму навчання та стрімке впровадження нових цифрових технологій, інтерактивних форм в освітній процес.

Відкрила захід завідувачка кафедрою медичної та біоорганічної хімії професорка Ганна Сирова, яка наголосила, що цифрова епоха змінила правила гри, що стало підґрунтям написання цієї монографії, де викладено особливості дистанційного навчання на кафедрі медичної та біоорганічної хімії ХНМУ в період березень 2020 р. – квітень 2021 р. в умовах пандемії COVID-19.

Професорка Ганна Сирова  відзначила, що авторами розглянуто особливості цифрової організації дистанційного навчання на кафедрі, систематизовано технології дистанційного навчання з використанням сучасних засобів комунікацій. Особлива увага в монографії приділена питанням адаптації першокурсників, в тому числі іноземних, до навчання в ХНМУ. Авторами проаналізовано питання технічних ресурсів дистанційної освіти.

Кожен автор представив свій розділ (їх в монографії десять) і розповів основні тези за наданими тематиками.

Проведений захід був присвячений 188-річниці з дня народження Д.І. Менделєєва, який народився 8 лютого1834 р.

Довідка

«Підвищення градусу комп’ютеризації – рік роботи кафедри хімії в умовах пандемії COVID-19: монографія / Г.О. Сирова, В.М. Петюніна, В.О. Макаров; ред. Г.О. Сирова; МОЗУ, МОНУ, ХНМУ, ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, ХНУРЕ. – Харків: ТОВ Планета-Прінт, 2021. – 110 с.»