Відбулася онлайн-посвята у студенти ХНМУ

Події
31.08.2023

31 серпня відбулася урочиста церемонія посвяти вчорашніх абітурієнтів у студенти Харківського національного медичного університету. Через воєнний стан і задля безпеки учасників свято відбулося в режимі онлайн.

Доля приготувала для першокурсників нелегке випробування – бути студентом у воєнний час. Тож посвята розпочалася хвилиною мовчання на честь полеглих у боях героїв-захисників, а також всіх жертв страшної війни.

Першокурсники заслухали привітання від ректора університету Валерія Капустника, який побажав новоспеченим студентам навчатися рішуче, діяти зважено та творити натхненно. Також із напутніми словами виступили декани медичних і стоматологічного факультету.

Випускниця ХНМУ побажала студентам натхнення та перспективних досягнень, а новоявлені першокурсниці поділилися своїми сподіваннями щодо майбутнього навчання.

Традиційно студенти складають Клятву першокурсників. Промовити такі важливі слова абітурієнти змогли і цього року, остаточно змінивши свій статус на студентів.

Медицина завжди охороняла найцінніший дар природи – людське життя і здоров’я. Відсьогодні на першокурсників покладено відповідальність за престиж та честь нашого університету. Після завершення війни Україна потребуватиме якісних медичних фахівців, які зможуть не лише відбудувати нашу державу, а й задати швидкі темпи її розвитку.

Бажаємо першокурсникам бути гідними звання студента Харківського національного медичного університету!