Відбулася лекція Німи Резаеі

Події
26.10.2021

Харківський національний медичний університет вже багато років є партнером Тегеранського університету медичних наук (ТУМН). Завдяки тривалій та плідній співпраці, організовуються та проводяться міжнародні науково-освітянські заходи, навчальні заняття і читаються лекції з медичної та стоматологічної спеціалізації. Також часто проводяться майстер-класи за участі видатного іранського лікаря та почесного професора ХНМУ Німи Резаеі.

Так, 25 жовтня відбулася лекція «Принципи функціонування імунної системи. Первинні імунодефіцити» для здобувачів освіти VII факультету з підготовки іноземних студентів. Захід було реалізовано за підтримки та при організації кафедри внутрішньої медицини №2, клінічної імунології та алергології ім. акад. Л.Т. Малої в особі завідувача кафедрою, академіка Павла Кравчуна та професора Володимира Бабаджана. Лекцію мали змогу прослухати 158 здобувачів освіти ХНМУ, лікарі-інтерни та досвідчені лікарі.

Під час лекції д-р Німа Резаеі поділився своїм багаторічним досвідом лікування хворих первинними імунодефіцитами в період своєї діагностично-лікувальної діяльності в якості керівника Науково-дослідного центру з питань імунодефіцитів. Німа Резаеі не тільки блискуче прочитав лекцію, а й ставив питання студентам, слухав та коментував їх відповіді, що забезпечило інтерактивний зацікавлений контакт зі слухачами.

Харківський національний медичний університет висловлює свою повагу та вдячність колезі з Ірану, завдяки якому захід став можливим. Запрошуємо студентів, аспірантів та молодих учених долучатися до наших міжнародних активностей і надалі!