Уроки профілактики ротової порожнини для школярів

Кафедри
29.06.2023

Співробітники кафедри стоматології дитячого віку та імплантології на чолі із завідувачкою професоркою Розаною Назарян розробили серію уроків здоров’я для дітей різних вікових груп. За погодженням з керівництвом Кегичівського ліцею наприкінці навчального року відбулися профілактичні заходи в онлайн-форматі для учнів молодших та старших класів.

Так, за останніми даними, дистанційна форма навчання впливає на обмеження фізичної активності, зміни в раціоні та частоту харчування у дітей. Часті перекуси призводять до негативних змін у продукції слини, формуванні зубних відкладень, інших порушень. При цьому на даний час відвідування стоматологічної клініки пов’язане з певними труднощами.

Однак стоматологічне здоров’я є значною частиною загального здоров’я людини. Уже доведеним є факт тісного зв’язку між розвитком різної соматичної патології та станом порожнини рота людини. Тим часом багато стоматологічних захворювань можна попередити на ранніх стадіях розвитку, застосовуючи методи профілактики. Однак ефект від цих методів виявляється лише в разі постійного дотримання рекомендацій лікаря та їх коректного виконання. Санітарно-просвітницька робота допомагає донести інформацію, сприяє формуванню певного ставлення до проблеми нагляду за порожниною рота та «здорових» звичок. І особливо це важливо в дитинстві.

Захід викликав жвавий інтерес серед його учасників, тому за бажанням дітей та вчителів було вирішено поновити цей досвід і зустрітися восени після канікул.