Участь ХНМУ у «Школі позамедичної освіти»

ННІ ЯО
21.05.2024

16–18 травня 2024 р. начальниця відділу ліцензування, акредитації та рейтингування, заступниця директора ННІ якості освіти Інна Чухно взяла участь в першій сесії «Школи позамедичної освіти», що пройшла у м. Львів у рамках заходів Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

«Школа позамедичної освіти» – це формат навчання для медичних освітян, спрямований на формування усвідомлення важливості гуманітарної складової освіти і сприяння розвитку освітнього середовища в медичних освітніх закладах.

Спікерами сесії були Павло Ковтонюк, Сергій Квіт, Матвій Хренов, Олександр Лінчевський, Андрій Вишневський, Євген Глібовицький. Учасники, які представляли медичні ЗВО з різних регіонів країни (зокрема, Харків, Львів, Київ, Запоріжжя, Житомир, Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківськ) обговорили питання систем охорони здоров’я та місця медичної освіти в них, особливостей вищої освіти та вищої медичної освіти, історичні приклади реформування охорони здоров’я, демографічних процесів нашої держави, торкнулися політичної філософії здоров’я та особливостей відносин між громадянином та державою в Україні та їхнього впливу на формування довіри.

Дякуємо організаторам за гарний підбір спікерів та тематики, актуалізовані питання, мотивуючих та надихаючих захід!