У пошуку нових напрямків співпраці

ННІ ПІГ
29.05.2024

Не зважаючи на повну евакуацію іноземних студентів ХНМУ з міста Харкова після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну та переходом на гібридне навчання (дистанційно в ХНМУ та очно по програмі міжнародної академічної мобільності в партнерських університетах Грузії), наші англомовні студенти залишаються з нами і навіть намагаються допомоги Університету в пошуку нових напрямків співпраці.

Так, під час очної сесії науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання педагогіки вищої медичної освіти», яка проходила в ХНМУ 28 травня 2024 року, студент VII факультету Навчально-наукового інституту з підготовки іноземних громадян ХНМУ Майкл Старосельский (Канада) зробив усну доповідь у співавторстві з представниками компанії «Tax Accounting and Business Solutions» (Калгарі, Канада) про потенційні можливості співпраці ХНМУ з канадськими університетами. Презентація була представлена англійською мовою у секції «Особливості педагогічної складової освітнього простору вищих медичних закладів освіти: міжнародний досвід». Бінарна доповідь Майкла з представницею української діаспори в канадській провінції Альберта Еллою Авакян викликала цікавість у слухачів та жваву дискусію в аудиторії.

Ми пишаємося нашими іноземними студентами, дуже вдячні їм та їх батькам за підтримку ХНМУ та міста Харкова під час війни! Сподіваємось на подальшу продуктивну співпрацю з канадськими медичними університетами, віримо в перемогу та Україну!