У Польщі відбулася зустріч з питань реабілітації

11–12 жовтня 2024 р. в Кракові (Польща) відбулася зустріч «Лідерство для розвитку кадрового потенціалу та освіти фахівців з реабілітації». Проєкт проходив за підтримки USAID, Momentum Wheels for Humanity, Physiopedia. У заході взяли участь представники професійних асоціацій, товариств, міністерств, університетів, міжнародних партнерів, які працюють у сфері реабілітації.

На заході обговорювали співпрацю щодо професійного регулювання діяльності фахівців з реабілітації в Україні, посилення освітніх програм університетів відповідно до міжнародних стандартів та зміцнення клінічних навичок. Харківський національний медичний університет представляла в.о. завідувача кафедри спортивної, фізичної та реабілітаційної медицини, фізичної терапії, ерготерапії Олена Марковська.

Пані Олена представила останні новини щодо протезування-ортезування в Україні, відкриття освітньої програми «Протезування-ортезування» в ХНМУ, досягнення та перемоги за останній рік, виклики та перешкоди, майбутні цілі та можливості для співпраці в цьому напрямку.

Зустріч стала надзвичайно цікавою та корисною подією, яка зібрала фахівців з різних сфер реабілітації. Особливу цінність мали сесії групової роботи, де учасники мали змогу обмінюватися ідеями, обговорювати актуальні проблеми та спільно шукати ефективні рішення.