У ХНМУ підписано меморандум про співробітництво

Події
15.11.2023

14 листопада 2023 р. на базі медичного вишу відбулося підписання меморандуму про співробітництво між організацією «UK-Med» в особі директора Вінсента Віала та ХНМУ в особі ректора Валерія Капустника.

На початку зустрічі пан ректор зазначив: «Якщо ми в тій чи іншій мірі будемо долучені до програмних проєктів даної організації, то для нашого вишу це стане значним досвідом і надбанням як в плані теоретичних знань, так і практичних навичок». Крім того, наша співпраця дозволить систематизувати вітчизняний досвід із закордонною організацією охорони здоров’я.

Зі свого боку пан Віал наголосив, що має надзвичайну честь і нагоду зустрітися з керівництвом вишу і підписати меморандум для проведення спільних тренінгів та обговорити яким чином найкраще втілити у життя загальні плани та задуми. Також пан Віал стисло розповів про діяльність «UK-Med» – британської міжнародної організації, яка працює в Україні з березня минулого року щодо надання невідкладної медичної допомоги від Британського Уряду в межах ВООЗ.

Програма «UK-Med» почала свою імплементацію на запит Міністерства охорони здоров’я України щодо тренінгів з ALS (розширена підтримка життєдіяльності), MCI (інциденти з масовими жертвами) тощо. Крім того, в рамках організації працює хірургічна програма задля допомоги українським лікарям-хірургам впоратися з великою кількістю пацієнтів, а також задля розбудови потенціалу і навчання різним хірургічним технікам.

У ході зустрічі також обговорювалися питання подальшого співробітництва та проведення тренінгів на базах університету.