Тристороння зустріч щодо 3Д колаборації

29 листопада 2023р. відбулася онлайн-зустріч з представниками HandiCap International та Швейцарським федеральним технологічним інститутом щодо співпраці у сфері тривимірних технологій.

На зустрічі з боку університету були присутні начальниця відділу міжнародних зв’язків Марина Білоножко, директор Центру тривимірних технологій ННІ ЯО Денис Шиян, провідний фахівець Виробничо-дослідницької групи з тривимірних технологій друку та прототипування Дмитро Возній та помічниця ректора ХНМУ, заступниця директора ННІ ЯО Інна Чухно.

Під час зустрічі Денис Шиян презентував Центр тривимірних технологій та розповів про стан та плани роботи Центру під час воєнного стану.

З боку Швейцарського федерального технологічного інституту були присутні професори Джозі Хьюз та Веронік Мішо, які у свою чергу презентували свої напрацювання у сфері дизайну та інженерії виготовлення протезів кінцівок із використанням тривимірних технологій. Швейцарська сторона запропонувала співробітництво у напрямі наукових досліджень з розробки протезів рук із використанням тривимірних технологій.

До обговорення напрямів співпраці доєдналася проєктна менеджерка з протезування та реабілітації HandiCap International Фіона Крук, яка підтримала ініціативу швейцарських професорів.

Наприкінці зустрічі сторони зазначили, що таке спілкування є чудовим початком майбутньої співпраці.