Тренінг щодо симуляційних підходів у медичній освіті

ННІ ЯО
11.11.2022

3–5 листопада 2022 року в місті Чернівці на базі Центру Симуляційної медицини Буковинського державного медичного університету відбувся другий тренінг з циклу навчання із розробки клінічних сценаріїв і «чек-листів» у рамках Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

Захід був присвячений питанням координації напрямку симуляційних підходів у медичній освіті, тренером якого став професор Дмитро Коньков (ВНМУ ім. М.І. Пирогова).

Харківський національний медичний університет є одним із 6 учасників пілотних ЗВО, які проводять симуляційне навчання зі здобувачами вищої освіти та залучені до розробки клінічних сценаріїв. Наш університет представляла команда Симуляційного центру, а саме: доцентка кафедри медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії Марина Долженко, доцентка кафедри внутрішньої медицини №1 Олена Гопцій, доцентка кафедри педіатрії №1 та неонатології Альона Бойченко, асистентка кафедри акушерства та гінекології №2 Олександра Тіщенко та асистент кафедри медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії Павло Фадєєв.

Завдяки тренінгу для фахівців симуляційних центрів «Структурований дизайн медичної симуляції: від створення до практичної імплементації клінічного сценарію» вдалося поглибити знання та навички учасників щодо конструкції сценаріїв та чек-листів для відпрацювання практичних навичок й клінічних випадків.

Щиро дякуємо Україно-Швейцарському проєкту та Буковинському державному медичному університету за надану можливість взяти участь у цій надзвичайній події, а також за гостинність та плідну співпрацю.