Сучасна лікарня – європейська якість

Фахівці Університетської клініки й надалі впроваджують передовий клінічний досвід в регіональних лікарнях.

Відтепер в КМП «Лікарня Придніпровська» проводять сучасні малоінвазивні оперативні втручання при ураженнях хребтового стовпа. Пункційна вертебропластика – це малоінвазивна хірургічна процедура, яку застосовується при компресійних переломах хребців, що виникають внаслідок остеопорозу. Суть методики полягає в тому, що під місцевим знеболюванням хворому вводять спеціальну голку в ушкоджений хребець та здійснюють введення спеціального кісткового цементу. Він затвердіває та відновлює щільність хребця, за рахунок чого значно зменшується больовий синдром.

Така методика показана до застосування у літніх людей, що страждають на виражений больовий синдром при остеопоротичних переломах хребта. Завдяки лікуванню пацієнт вже на наступний день може ходити та відновлювати свою повсякденну активність.

Представляємо клінічний випадок хворої 70 років з компресійними переломами хребців L1 та L3, яка надійшла у відділення хірургії зі скаргами на виражений біль у хребті та неможливість самостійно пересуватися. Пацієнтці проведено пункційну вертебропластику. Наступного дня хвора виписана з лікарні зі значним зменшенням больового синдрому і почала самостійно ходити.

Дане оперативне втручання виконав завідувач відділення ортопедії та травматології Університетської клініки д-р. мед наук Дмитро Петренко.

Заслужений лікар, лауреат Державної премії України, д-р мед. наук, професор Андрій Мезенцев високо оцінив проведене хірургічне втручання: «Цю операцію виконав мій учень, чим я дуже пишаюся! Наша шана і подяка за цей передовий досвід, який відтепер доступний у Кременчузі».