Студентка ХНМУ – учасниця Сілезького конгресу

Події
21.05.2024

15–17 травня 2024 року у м. Катовіце (Польща) відбувся Сілезький міжнародний медичний конгрес SIMC–2024, який відзначає цього року 70-річчя від дня заснування. Цей захід є одним з найбільш представницьких та авторитетних студентських наукових форумів у Польщі.

Цього року конгрес у змішаному форматі зібрав сотні учасників з усіх медичних університетів Польщі та ЗВМО Грузії, Індії, Литви, Румунії й України. Учасники форуму представили на суд провідних учених та фахівців понад 280 оригінальних робіт, які є результатами їхніх тривалих досліджень.

Харківський національний медичний університет на конгресі SIMC 2024 представляла студентка ІІІ медичного факультету Анна Іпатова, яка на сесії фундаментальних наук, біотехнології та біомедичної інженерії доповіла результати спільних досліджень з студентом І медичного факультету Іваном Коценком. Тема доповіді – «Bioinformatic study of deleterious non-synonymous SNVs in the human SHH gene» (науковий керівник – доцент кафедри медичної біології Юрій Садовниченко).