Розпочалася виробнича лікарська практика в ХНМУ

Події
21.10.2024

18 жовтня 2024 р. студенти IV курсу III медичного факультету розпочали проходження практичної підготовки в Університетській клініці ХНМУ.

Університетська клініка – це основна потужна клінічна база університету, де студенти мають змогу закріпити знання і уміння, отримані при вивченні внутрішньої медицини та хірургії з подальшим удосконаленням практичних навичок, ознайомлення з організацією лікувальної справи та умовами роботи.

Перед студентами з привітальним словом виступив директор Університетської клініки Євген Сінько, наголосивши, що найбільш ефективною практична підготовка є саме в лікарнях під час навчання в медичному виші, а також ознайомив з роботою лікувального закладу.

Керівниками практики від лікувального закладу стали:

  • Юрій Чепурко – медичний директор Університетської клініки;
  • Олена Карая – завідувачка відділення соматичної патології, доцентка кафедри загальної практики – сімейної медицини та внутрішніх хвороб;
  • Сергій Решетняк – в.о. завідувача відділення малоінвазивної хірургії;
  • Анна Трофімова – лікарка-хірургиня відділення малоінвазивної хірургії.

Далі студенти були розподілені по робочих місцях та приступили до практичних занять у відділеннях.

Уже в перший день практики студенти відпрацьовували відповідні навички з практичної підготовки, а саме ознайомлення з медичною документацією, проведення курації пацієнтів за їхньої згоди, встановлення клінічного діагнозу, призначення лікування тощо.