Робоча зустріч з університетом Трент

17 вересня 2024 р. відбулася чергова робоча онлайн-зустріч між представниками Харківського національного медичного університету (ХНМУ) та Ноттінгемського університету Трент (NTU), Великобританія. Зустріч була присвячена налагодженню співпраці за напрямком «Медсестринство».

На початку зустрічі начальниця відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксана Васильєва привітала колег з NTU та подякувала за непохитне бажання допомагати ХНМУ за різними напрямами роботи, у тому числі з покращання підготовки медичних сестер на бакалаврському та магістерському рівнях. NTU на зустрічі представляла потужна команда у складі: керівниця відділу передової клінічної практики Шервудської лікарні NHS Foundation Trust Хелен Сікрофт, керівниця відділу передової клінічної практики Ноттінгема та Ноттінгемширської інтегрованої системи охорони здоров’я Кейт Ноулз, керівниця Інституту охорони здоров’я та суміжних професій Енн Фелтон, заступниця директора Інституту охорони здоров’я Ніккі Величко, викладачки Інституту охорони здоров’я та суміжних професій Дженна Левін та Еліс Тейлор, старший викладач Школи соціальних наук NTU Міріам Санг-Ах Парк, заступник декана з питань міжнародного співробітництва набору та стратегії NTU Гарет Вільямс.

Проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина ознайомила присутніх з концепцією пілотного проєкту «Лікарня сестринського догляду», який ХНМУ вперше в Україні пропонує запровадити на базі одного зі структурних підрозділів Університетської клініки. Також пані Ірина наголосила на важливості отримання досвіду від британських університетів з практичної підготовки медичних сестер для покращення української системи охорони здоров’я і цілому.

Цей проєкт викликав жваве обговорення з боку ноттінгемських представників. Директорка Інституту охорони здоров’я та суміжних професій NTU  Енн Фелтон запропонувала організувати коротко- та довгострокові он-лайн тренінги для здобувачів-медсестер ХНМУ, а гарант освітньої програми «Сестринська справа» Олена Піонова проговорила перспективи впровадження результатів таких тренінгів в роботу Лікарні сестринського догляду, та можливостей підвищення рівня практичної підготовки медичних сестер Харківщини. Наприкінці офіційної зустрічі сторони запевнили в зацікавленості в подальшій співпраці та розвитку партнерства, а також розробили план наступних зустрічей.