Профорієнтаційна робота з учнями шкіл

Проведення санітарно-просвітницької та профорієнтаційної роботи серед дітей шкільного віку є одним із найважливіших напрямків роботи лікарів-співробітників ХНМУ, оскільки у підлітковому віці виникає багато запитань відносно здоров’я та, крім того, постає проблема вибору професії.

Так, у рамках профорієнтаційної роботи 2 жовтня 2024 р. доцентка кафедри акушерства та гінекології №2 Ірина Старкова провела лекції з учнями 9-х класів КЗ «Харківська гімназія № 84 Харківської міської ради» за темами: «Професія лікаря – вдалий вибір на все життя» та «Невідкладні стани: перша медична допомога при кровотечах».

У ході зустрічі з учнями пані Ірина презентувала інформацію щодо основних напрямків роботи Харківського національного медичного університету, ознайомила школярів з основними діями при першій допомозі у разі кровотеч та відповіла на їх численні запитання. Значна частина питань стосувалася особливостей професії лікаря та тих можливостей, які надає навчання саме в ХНМУ.

Школярі висловили велику вдячність пані Ірині Старковій за цікаву і корисну зустріч та обіцяли завітати на найближчий День відкритих дверей в ХНМУ.