Продовжуємо працювати на результат

17 жовтня 2024 р. у рамках Меморандуму про співпрацю між Британською неурядовою організацією UK-MED Україна і Харківським національним медичним університетом за підтримки ДОЗ ХОВА розпочато 3-денний тренінг MCI – Тренінг з управління ситуаціями з великою кількістю постраждалих.

Так, 30 медичних працівників з 6 лікарень Харківського регіону під час командної роботи навчатимуться розробляти стратегію реагування на масові випадки. Тренінг проводить Пол Ренсом – лікар з невідкладної медицини, який є провідним лікарем британської лікарні вже протягом 10 років. Насамперед пан Ренсом зазначив, що фахівці з різних країн спільно розробили 25 компонентів, яких треба дотримуватися при управлінні ситуаціями з великою кількістю постраждалих.

«Якщо у вас є така ситуація, то вам треба перш за все переключити роботу лікарні. Протягом наступних трьох днів ми пройдемося майже по всім 25-ти темам. Адже цей курс розроблений не для того, щоб я вам просто розказав, яким чином ви маєте діяти, він більше для дискусії, щоб ви винесли для себе певні знання і імплементували їх під свої власні лікарні», – наголосив Пол Ренсом. Він проводив тренінг з управління ситуаціями з великою кількістю постраждалих у декількох різних країнах і вважає його дійсно важливим, адже він охоплює принципи, які можуть бути використанні в країнах з доволі високим рівнем медицини, як Україна, так і у країнах, де ресурси обмежені.

Наостаннє Пол навів слова Мухаммеда Алі, який сказав, що у всіх є план, поки їм не вдарять в носа. І саме таку ситуацію, коли у вас є велика кількість постраждалих, – можна розглядати як своєрідний удар в носа.

Відкриття заходу відвідали в.о. начальниці відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Марина Богдан та директорка Центру медіакомунікацій Вікторія Захаревич.

Комунікація між відділом міжнародних зв’язків та грантової роботи ХНМУ з іноземними партнерами є дуже важливою в умовах сьогодення, адже даний тренінг проводиться за чисельними запитами і можливий завдяки сталій співпраці на міжнародній арені. Готові – непереможні.