Представники ХНМУ взяли участь у робочій нараді МОЗУ

Події
18.07.2022

14-15 липня представники ХНМУ: проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина, директор ННІ ЯО Ігор Завгородній, завідувачка кафедри МНСАІТ Юлія Волкова взяли участь у робочій нараді МОЗ України «Стан та стратегічні напрямки розвитку медичної симуляції в Україні».

Під час наради заклади вищої медичної освіти презентували власний досвід та результати розбудови симуляційної медицини як невід’ємної складової практичної підготовки майбутніх лікарів.

Команда нашого університету представила досягнення Симуляційного центру ХНМУ. Так, була висвітлена історія його розвитку, мета, візія і місія, питання чинного матеріального, кадрового та методичного забезпечення.

Окрему увагу було присвячено організації навчального процесу в Симуляційному центрі, акцентована увага на питаннях реалізації командної роботи здобувачів освіти, формування їх власних лідерських якостей у роботі в складних клінічних сценаріях тощо.

Крім того, було презентовано пропозиції щодо поліпшення навчального процесу в Стимуляційному центрі в майбутньому, зокрема подальшого розвитку й удосконалення методології та педагогіки освітнього процесу, впровадження дифиренційованого підходу оцінювання здобувачів як внутрішнього механізму процесу контролю забезпечення якості освіти.

Резолюцією робочої наради стало проведення Круглого столу під головуванням заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак зі всіма учасниками – представниками медичних ЗВО МОЗ України, під час якого були обговорені сильні сторони та окреслені подальші напрями удосконалення роботи Симуляційних центрів, посилення співробітництва між університетами в цьому напрямку, прокомуніковані питання розробки плану розвитку медичної симуляції в Україні.

З метою подальшого розвитку співробітництва команда ХНМУ в рамках робочого візиту відвідала Симуляційний центр Буковинського державного медичного університету. Серед основних питань було обговорено вектор подальших взаємовідносин та питання академічної мобільності.