Представники ХНМУ відвідали Запорозьку Січ

Події
25.10.2021

15–16 жовтня з нагоди Дня Українського козацтва та Державного свята Дня захисника України, співробітники вишу відвідали екскурсію м. Запоріжжя та Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

Метою візиту стало знайомство с козацькими традиціями та відвідуванням Запорізької Січі – символу епохи козацької вольниці, військової доблесті й самобутності українського народу. Острів Хортиця, який заслужено носить звання одного із семи чудес України, найтіснішим чином пов’язаний з історією запорізького козацтва, тому екскурсійна програма почалася саме з Запорізької Січі.

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» є найбільш відвідуваним туристичним об’єктом і візитівкою козацького краю. Це живописне містечко гармонійно вписалося в природний ландшафт острова Хортиця і ніби переносить відвідувачів у романтичну атмосферу козаччини.

Представники ХНМУ ознайомилися із узагальненим образом козацьких столиць-січей ХVI–XVIII століть, із експозиціями у стилізованих куренях, переглянувши виступ Театру козацького бою «Січові козаки». Острів Хортиця належить до числа об’єктів-символів, що формують національну ідентичність української нації. Хортиця виступає наочним уособленням козацької слави, меморіалом героїчної епохи Запорозьких вольностей просто неба, місцем консолідації та єднання українського народу. Час проведений на Хортиці подарував чудові враження від знайомства з побутом, звичаями, розвагами, їжею та напоями козаків.

Ще одним дуже цікавим елементом екскурсійної програми стала прогулянка на пароплаві навколо острова. Його берегова лінія складає 26 км мальовничих краєвидів.

Крім того, у програмі екскурсії було заплановано відвідування історичних пам’яток культури, мальовничих парків міста Запоріжжя.

Чудова мандрівка принесла не тільки задоволення, а й враження і гордість від героїчного минулого наших пращурів та традицій українського козацтва.