Представник ХНМУ взяв участь у Бельгійському тижні патології

Кафедри
04.11.2021

22–23 жовтня в Брюсселі відбувся 11 Бельгійський тиждень патології, що був організований Бельгійським товариством патологів.

Науковий захід, організований у змішаному форматі, пройшов на високому рівні й зібрав близько 290 учасників із різних країн світу, у тому числі з України. Нашу країну представляв лише Харківський національний медичний університет.

Під час роботи даного заходу учасники доповідали про результати своїх наукових досліджень з різних напрямів патології. В.о завідувача кафедри загальної та клінічної патофізіології ім. Д.О. Альперна Михайло Мирошниченко презентував дві постерні доповіді, які викликали безперечний інтерес та активну, змістовну дискусію серед учасників.

У першій доповіді були представлені результати експериментального дослідження щодо особливостей процесів апоптозу та проліферації в неінфікованих та інфікованих Staphylococcus aureus променевих виразках шкіри. У другій доповіді вчений виклав роль макрофагів у розвитку морфо-функціональних змін у нирках новонароджених, що розвивалися в умовах материнської прееклампсії.