Представниця ХНМУ взяла участь у тренінгу

12–13 червня 2024 р. Федеральне міністерство освіти, науки і досліджень Республіки Австрія спільно з Міністерством освіти і науки України та Національним офісом Еразмус+ в Україні організували тренінг для розбудови та посилення співпраці між закладами освіти України та Австрії в межах Програми ЄС Еразмус+. У тренінгу взяли участь представники 23 австрійських та 40 українських університетів. ХНМУ представляла заступниця начальника відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Марина Білоножко.

На відкритті тренінгу представник Агентства з освіти та інтернаціоналізації Австрії (OeAD),Якоб Каліс підкреслив важливість співпраці між австрійськими та українськими ЗВО для посилення інтернаціоналізації університетів та обміну досвідом. Посол України в Австрії Василь Химинець та представник Федерального міністерства освіти, науки та досліджень Австрії (BMBWF)Геріберт Вульц зазначили необхідність будівництва «мостів» між двома країнами.

Під час тренінгу відбулися панельні дискусії щодо перспектив розвитку співробітництва у вищій освіті та сучасних викликів для українських університетів. Також були організовані групові матч-сесії, під час яких представники університетів обох країн представляли свої навчальні заклади та визначали напрями співпраці, цікаві для обох сторін.

Другий день тренінгу розпочався з виступу австрійського торгового радника в Україні Георга Вайнгартнера (Представництво Австрійської Торгової Палати в Україні), який ознайомив учасників із поточним станом економічних відносин між Україною та Австрією. Він наголосив, що, попри війну, Україна залишається стабільним та стратегічним партнером.

Представники австрійських університетів поділилися своїм досвідом співпраці за програмою Еразмус+ з українськими університетами та обговорили можливості участі у програмі «Горизонт Європа» для співпраці у сфері досліджень та інновацій.

Наприкінці тренінгу відбувся другий тур матч-сесій, під час яких учасники обмінялися контактами та ідеями для майбутньої співпраці. Даний захід став відправною точкою розбудови співпраці між українськими та австрійськими ЗВО.

Дякуємо австрійським колегам за підтримку!