Представниця ХНМУ – учасниця міжнародного симпозіуму

Кафедри
28.09.2023

20–22 вересня цього року в місті Буффало, штат Нью-Йорк, США відбувся 3rd Annual Marie Sklodowska-Curie Symposium on Cancer Research and Care. Науковий симпозіум був присвячений співпраці між дослідниками та медичними працівниками в галузі онкології, біотехнологічними та фармацевтичними сферами, політичними установами США, Канади, країн Центральної та Східної Європи та спрямований на розробку нових методів лікування, діагностики раку, зниження онкологічної захворюваності та покращання якості життя пацієнтів та їх родин.

На цьому заході була представлена українська делегація у складі першого заступника Міністра охорони здоров’я Сергія Дуброва, директорки Департаменту медичних послуг МОЗ України Тетяни Орабіної та доцентки кафедри загальної практики – сімейної медицини ХНМУ Анни Тіткової, які презентували стан медичної галузі України в період військового часу.

Доповідь Анни Тіткової була присвячена проблемам та реаліям сфери клінічних випробувань України за часів війни, а також необхідності доступу до новітніх технологій і розробок онкологічних пацієнтів, які на разі не мають змоги взяти участь у клінічних дослідження через їх припиненням на території України з 24 лютого 2022 року.

Під час симпозіуму були обговорені потреби та можливості в галузі освіти й навчання, спільні лабораторні й клінічні дослідницькі проєкти з профілактики раку, його раннього виявлення та лікування, а також нові ініціативи політики охорони здоров’я в різних країнах. Крім того, була узгоджена доцільність створення мозкового центру, який сприятиме співпраці у зазначених вище сферах між партерами в США, Канаді та Європі.

Для нас дуже велика честь мати світових партнерів, які вірять у вільне та незалежне майбутнє України, які бачать нас невід’ємною частиною цієї ініціативи та які підтримують українців у відбудові нашої держави. Велика подяка світовій спільноті! Слава Україні!