Представниці ХНМУ відвідали університет у Туреччині

З 4 по 8 березня 2024 року представниці ХНМУ – деканеса стоматологічного факультету, професорка кафедри стоматології Наталія Савєльєва та заступниця деканеси, доцентка кафедри терапевтичної стоматології Наталія Жданова відвідали Університет Чукурова у місті Адана, Туреччина, за програмою Erasmus+ International Credit Mobility – Staff mobility for training.

Представниці ХНМУ протягом тижня проходили навчання на базі стоматологічного факультету Університету Чукурова, де ознайомилися зі структурою управління факультетом та університетом у цілому, вивчили особливості організації навчального процесу та студентської наукової роботи. Особливої уваги заслуговує досвід роботи університету в умовах пандемії Covid-19 та природної катастрофи 2023 року – землетрусу. Наталія Савєльєва та Наталія Жданова натомість поділилися досвідом організації навчання, зокрема відпрацювання практичних навичок із клінічних предметів в умовах військового стану в Україні.

Наші співробітниці відвідали студентську стоматологічну поліклініку, а саме відділення ендодонтіі, реставраційної стоматології, ортодонтії, щелепно-лицевої хірургії, дитячої стоматології, ортопедичної стоматології та рентгенології; класи фантомних та симуляційних технологій; дослідницькі лабораторії; зуботехнічну лабораторію; наукову бібліотеку; студентський кампус тощо.

У ході стажування із представниками факультету було обговорено можливості участі студентсько-викладацького складу у програмах мобільності та кооперації між факультетами університетів. Також було складено перспективний план заходів щодо подальшої співпраці та імплементації передового світового досвіду в діяльність стоматологічного факультету ХНМУ.

Заступник ректора Університету Чукурова професор Ільтер Унлюкаплан нагородив учасниць програми міжнародної мобільності пам’ятною відзнакою Erasmus+.