Посвята першокурсників у студенти ХНМУ

Події
30.08.2024

30 серпня 2024 р. в медичному виші відбулася традиційна подія – посвята першокурсників Харківського національного медичного університету.

На урочисту церемонію завітали студенти І курсу та їх батьки, а також почесні гості – Харківський міський голова Ігор Терехов та директорка департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко. Разом із в.о ректора університету Володимиром Лісовим пан Ігор привітав батьків із важливою для кожного з них подією і подякував їм за те, що сьогодні їх діти обрали для подальшого навчання саме медичний університет.

На першокурсників чекав цікавий захід. Почесне свято відкрив Володимир Лісовий: «Сьогодні ви уже студенти, що пройшли багато випробувань, які були особливо складними, зважаючи на воєнний час. В умовах російської агресії кожен лікар – це боєць, тож долучившись до лав студентів, ви зможете допомогти нашому місту. У свою чергу, наші викладачі зроблять все, щоб ви стали справжніми лікарями та фахівцями».

До привітань долучився Ігор Терехов, який у першу чергу подякував Збройним силам України за можливість зустрітися в безпечних умовах. Слова міського голови зустріли бурхливими оплесками. Також пан Ігор наголосив на тому, що здобувачі освіти обрали найгуманнішу, проте дуже складну професію – допомагати людям у скрутні часи. «Хочу побажати, щоб, попри жахи війни, ви пройшли цей шлях, і студентство довело вам, що є радість в житті. Ви – справжні харків’яни, і я пишаюсь вами!», – підкреслив очільник міста.

Урочистим моментом для усіх присутніх стала клятва першокурсників, яку зачитала студентка Софія Таловська. Традиційно першокурсникам передали і ключ знань – символ успішного навчання.

З привітаннями та напутніми словами для першокурсників виступили деканеса стоматологічного факультету Наталія Савєльєва та завідувачка кафедри інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб та фтизіатрії Катерина Юрко. Вони побажали студентам наснаги, наполегливості та цікавого навчання. До привітань приєдналися випускниці цього року Катерина Тополюк та Аліна Заярна, які побажали здобувачам освіти насолоджуватися кожною миттю студентського життя. Своїми сподіваннями та побажаннями із усіма присутніми також поділилися і студенти-першокурсники.

Зважаючи на традиції минулих поколінь, які склалися в нашому університеті, хвилиною мовчання була вшанована пам’ять медичних працівників, загиблих під час російсько-українській війни.

Також на адресу здобувачів освіти лунали музичні та танцювальні привітання від солістки вокальної студії «Каданс» Марини Цимбал та Народного ансамблю народного танцю «Закаблуки».

Незважаючи на такий складний для нашого міста і країни час, першокурсники змогли здійснити свою мрію і долучитися до дружньої родини Харківського національного медичного університету. Бажаємо усім студентам стати справжніми лікарями та гордістю нашого ЗВО!