Підтримка ХНМУ зарубіжними колегами триває

Усе прогресивне людство підтримує Україну в її протистоянні з Російською Федерацією. Це проявляється не тільки у воєнній допомозі, а й у підтримці українців, які були вимушені кинути свої домівки і роз’їхалися по різних містах не тільки України, але й далекого зарубіжжя.

Так, у Німеччині зі своєю родиною опинився професор Василь Ольховський, який виїхав до міста Ессен (земля Північний Рейн-Вестфалія) за запрошенням свого колеги професора Курта Трюбнера.

Василь Олексійович був гостинно прийнятий професорським колом Ессенського університету. Розмова точилася навколо подій в Україні, питань допомоги, яку можна надати прибулим. Присутні цікавилися Харківським національним медичним університетом, про який вони майже нічого не знали. Зацікавила професорів Ессена історія ХНМУ, перші завідувачі кафедр медичного факультету якого свого часу навчалися в Німеччині і здобували там вчені звання докторів наук.

Звістка про харківських викладачів знайшла своє місце на шпальтах університетської газети. На прохання професора К. Трюбнера співробітники музею історії ХНМУ направили йому матеріали, що стосуються саме цього періоду існування нашого вишу.

Професор К. Трюбнер, який є головою Асоціації судових медиків Німеччини, регулярно проводить онлайн-зустрічі з колегами не тільки своєї країни, а й України (Київ, Чернівці, Тернопіль), Болгарії, Румунії, Македонії, Словаччини тощо. Темами чергової зустрічі, що відбулася 9 квітня, стали події в Україні та історія медицини в Харкові.