Підсумки дворічної роботи у рамках проєкту “Twinning”

Події
17.07.2024

У найскладніші часи повномасштабного вторгнення Харківський національний медичний університет отримав потужну підтримку від свого побратима з Великобританії – Школи клінічної медицини Кембриджського університету. Школа відзначилась не лише словами підтримки, а й конкретними діями Співробітництво було закріплено підписанням Меморандуму про взаєморозуміння на період з 1 січня 2023 року до 1 січня 2028 року.

Ініціатива “Twinning” поєднала ХНМУ та Школу клінічної медицини Кембриджського університету, залучивши студентство, навчально-наукових співробітників та ректорат обох університетів задля підтримки вищої освіти та партнерства у різних напрямах співпраці. Було проведено безліч зустрічей з керівництвом Школи клінічної медицини, хірургами, спеціалістами з паліативної медицини, співробітниками симуляційного центру, наукової бібліотеки та інші. Завдяки можливостям проєкту “Twinning”, університет має можливість розвиватися та співпрацювати у таких напрямках як: академічна мобільність, спільні наукові дослідження, якість медичної освіти, доступ до освітніх ресурсів та проєктна діяльність.

Підсумки дворічної роботи у проєкті:

Клінічне стажування. Уже третій рік поспіль студенти IV-V курсів мають змогу проходити клінічне стажування у Кембриджському університеті. Загалом за два роки 41 студент пройшов практичне навчання, а ще 20 наразі беруть участь у програмі під наглядом викладачів та тьюторів Кембриджського університету, а також мають доступ до клінічного середовища.

Доступ до онлайн ресурсів. Наші студенти мають доступ до онлайн лекцій, семінарів та форумів, які проводяться у Кембриджському університеті.

Хірургічний форум. У травні 2023 року було проведено спеціалізований хірургічний форум, що дозволило студентам та викладачам обмінятися досвідом та новими знаннями.

Курс з біостатистики. Викладачі отримали доступ до курсу з біостатистики, що є важливим компонентом для проведення наукових досліджень та аналізу медичних даних.

Проєкт «EmpowerHER: Просування жіночого лідерства у вищій медичній освіті». Реалізація цього спільного проєкту сприяла отриманню гранту «Партнерства з гендерної рівності», що фінансується Британською Радою.

Окрім цього, є ще ініціативи та плани, які будуть реалізовані найближчим часом.

Харківський національний медичний університет висловлює щиру подяку своїм партнерам за постійну підтримку та спільну працю на благо студентів та медичної освіти в Україні.