Освітяни пройшли навчання в ХНМУ

ННІ ПО
12.06.2024

11 червня 2024 р. 16 представників ЗЗСО міста, серед яких директори, заступники директора, вчителі основ здоров’я та інших предметів, шкільні лікарі й медичні сестри, отримали посвідчення про проходження навчання в галузі надання невідкладної та екстреної домедичної допомоги.

Захід відбувся в рамках договору між Департаментом освіти Харківської міської ради і Харківським національним медичним університетом. Навчання проходило на базі ННІ післядипломної освіти. Так, уперше викладачі кафедри хірургії № 4 упродовж 2023/2024 н.р. провели цикл тематичних семінарів та практичних занять з питань алгоритмів дій, спрямованих на врятування та збереження життя людини у невідкладному стані для педагогічних та медичних працівників закладів загальної середньої освіти м. Харкова.

Знаннями та досвідом, необхідними для надання невідкладної та екстреної домедичної допомоги, викладачі медичного вишу на 30 циклах занять поділилися із більше, ніж 500-ма працівниками шкіл міста.

Вручив посвідчення освітянам перший проректор з науково-педагогічної роботи Максим Хаустов, який зазначив, що в цих складних умовах, в яких перебуває наша країна, перше, що необхідно для нашої нації – це збереження здоров’я та життя. Тому ХНМУ проводить навчання медицини не тільки лікарів і студентів додипломної і післядипломної освіти, але й мешканців Харкова і області, особливо вчителів та соціальних працівників.