Осіння школа медичної освіти

ННІ ЯО
15.10.2024

Команда Харківського національного медичного університету у складі Ірини Лещиної, Інни Чухно, Олени Літовченко, Андрія Бондаренка, Анни Журавльової та Світлани Іванченко взяла участь в «Осінній школі медичної освіти», що відбулася в м. Ужгород 9–12 жовтня 2024 р.

Школа організована Україно-Швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти», який реалізується Швейцарським інститутом тропічного та громадського здоров’я й фінансується Швейцарським агентством з розвитку і співробітництва, спільно з Ужгородським національним університетом, у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України та Маастрихським університетом (Королівство Нідерланди).

Програма школи стосувалася актуальних на сьогодні питань розвитку і забезпечення якості вищої медичної освіти, була цікавою, насиченою та різноплановою.

Ключові напрями школи:

  • засади функціонування системи медичної освіти;
  • якість медичної освіти;
  • виклики медичної освіти в Україні;
  • зміни в системі медичної освіти.

Основними спікерами та панелістами стали Джанет Грант, Вім Гроот, Младена Качурець, Михайло Винницький, Андрій Бутенко, Олена Єременко, Сергій Калініченко, Тетяна Черниш, Олена Ігнащук, Матвій Хренов, Володимир Ходоровський, Орест Сувало, Ольга Бершадська, Наталія Старинська, Пітер Сутер, Ренато Галеацці та ін.

Панелістом панельної дискусії «Місток між медичною освітою і практикою» стала проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина.

Захід дозволив підняти і обговорити багато актуальних на сьогодні питань, поділитися досвідом та почути думки стейкхолдерів у сфері вищої медичної освіти, а також надав можливість сформувати ідеї для подальшого розвитку університету.

Відеозаписи трансляцій панельних сесій та дискусій можна переглянути на сторінці проєкту у Facebook