Онлайн-церемонія випуску лікарів – 2024

Уже третій рік поспіль Харківський національний медичний університет випускає лікарів в умовах повномасштабного російського вторгнення. Війна змусила змінити цінності і пріоритети, навчила нас ще більш любити та цінувати тих, хто поряд, єднатися навколо спільної і найважливішої сьогодні місії – Перемоги.

З метою безпеки для випускників була організована онлайн-церемонія з привітаннями від керівництва вишу. Захід розпочався з хвилини мовчання – заради вшанування пам’яті полеглих у боях героїв-захисників, а також всіх жертв цієї страшної війни.

Наш університет завжди пишався випускниками, які отримують дипломи з відзнакою, тож усі, хто дивився трансляцію, мали змогу долучитися до привітань відмінників. Також під час онлайн-заходу всі випускники склали Клятву лікаря України.

Протягом усіх років поряд зі студентами були декани та деканеси, які давали мудрі поради, завжди допомагали та підтримували у навчанні. Тож вони мали змогу привітати випускників та промовити їм напутні слова. Також своїми враженнями від навчання в ХНМУ поділився випускник 2024 року Богдан Пономар.

Традиційно онлайн-випускний завершився виконанням гімну альма матер.

Випускники, які залишилася у рідному місті, мали змогу отримати дипломи у стінах рідного університету. Почесні відзнаки студентам-відмінникам вручав ректор університету Валерій Капустник. Пан ректор подякував випускникам та промовив напутні слова: «Шановні випускники! Мені дуже приємно вітати всіх вас із тим, що ви сьогодні переживаєте особисте свято, бо саме ви у свій час визначилися, куди йти і чому навчитися. Сьогодні ви всі на одному рівні досягнень, і вони прекрасні, бо ви маєте можливість отримати дипломи з відзнакою. Попереду у вас складне життя – ви будете працювати, вчитися, їздити за кордон, освоювати новітні технології та втілювати їх у життя, допомагаючи хворим та реалізуючи себе у рамках професії, яку ви собі обрали. Бажаю успіхів, якісної самореалізації та здоров’я вам та вашим сім’ям!».

Шановні випускники, ми дочекаємось, що сьогоднішнє стане минулим, Перемога буде за нами! Та, попри важкий для країни час, нам би хотілося, щоб роки, які ви провели у стінах університету та в Харкові, залишилися для вас щасливими роками, насиченими і незабутніми.

Довідка
Цього року Харківський національний медичний університет випускає 1187 спеціалістів, серед них 478 – випускники факультетів з підготовки іноземних студентів з 33 країни світу. 19 випускників отримують диплом з відзнакою.

Трансляція урочистої церемонії випуску лікарів 2024