Онлайн-церемонія випуску лікарів – 2023

У Харківському національному медичному університеті вже другий рік поспіль випуск лікарів відбувається в умовах війни. Оскільки провести свято у звичному режимі неможливо, для випускників була підготовлена онлайн-церемонія. Онлайн-випускний вже не звучить дивно, бо через епідемію коронавірсу та війну церемонія вже кілька років проходить онлайн.

Випускний захід розпочався з хвилини мовчання – заради вшанування пам’яті полеглих у боях героїв-захисників, а також всіх жертв цієї страшної війни. Уже другий рік український народ героїчно боронить нашу державу на землі, в повітрі та на морі. Сьогодні ми чітко розуміємо, що перемога обов’язково буде за нами, знову запанує мир у нашій незламній та вільній Україні.

Випускників привітав ректор університету Валерій Капустник. «Ваші роки навчання, безумовно, були складними і сповненими викликів. Ви зіткнулися з новими реаліями, зі стресом та неспокоєм, які супроводжували вас у ці складні часи, мусили перестроїтися на дистанційне навчання. Проте ваша мужність, міць та волелюбність допомогли вам подолати усі виклики. Ваші зусилля, знання та професіоналізм матимуть вирішальне значення в покращанні життя інших людей, особливо у важкі часи, які ми переживаємо», – зазначив керівник вишу.

Особливою гордістю університету завжди були випускники, що навчалися на відмінно протягом усіх студентських років. Тож усі мали нагоду через трансляцію вшанувати тих, що отримав дипломи з відзнакою.

Завжди небайдужі до людського болю студенти Харківського національного медичного університету надають допомогу нужденним і виконують свій професійний та громадянський обов’язок, використовуючи широкий досвід волонтерства. Сьогодні вони допомагають лікарям рятувати життя у лікарнях та військових госпіталях, працюють у бригадах швидкої медичної допомоги, в аптеках міста та надають гуманітарну допомогу всім, хто страждає внаслідок російської військової агресії.

Усі присутні на онлайн-церемонії мали змогу долучитися до флешмобу «Перемога», а випускники – промовити Клятву лікаря України.

Протягом усього часу навчання поряд зі студентами були мудрі наставники – декани факультетів. Вони привітали випускників із успішним закінченням вишу і промовили їм напутні слова, використавши український рушник як оберіг багаточисленної української родини, у тому числі й славетної медичної спільноти Харківського національного медичного університету. Також із теплими словами вдячності своїм вчителям виступила випускниця медичного факультету.

Традиційно онлайн-випускний завершився виконанням гімну альма матер.

Випускники, що залишилися в місті, прийшли отримати свої дипломи в стінах рідного університету. Відмінникам навчання дипломи вручив ректор університету Валерій Капустник.

Увесь професорсько-викладацький колектив радіє, що багато молодих, розумних, енергійних людей вливаються в ряди професійних медиків і готові вирішувати завдання, які сьогодні постали перед представниками медичної галузі. У цей бентежний час бажаємо вам здоров’я і великої творчої енергії! Невпинно йти вперед, долати всі перешкоди, ніколи не здаватися!

Довідка.
Харківський національний медичний університет випускає 1418 спеціалістів, серед них 654 – випускники факультетів з підготовки іноземних студентів з 41 країни світу. 24 випускники отримують диплом з відзнакою.

Посилання на трансляцію урочистої церемонії випуску лікарів 2023