Обирай спеціальності «Епідеміологія» та ЛДВМ!

ННІ ПО
31.05.2024

30 травня 2024 р. у Харківському національному медичному університеті відбулася онлайн-зустріч щодо переваг проходження інтернатури за спеціальностями «Епідеміологія» і «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія», а також подальшого працевлаштування в закладах громадського здоровʼя.

На заході були присутні представники центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України, лікарі-епідеміологи, наукова спільнота та випускники університету. До участі у зустрічі долучилися понад 150 осіб.

Проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина у вітальному слові підкреслила першочерговість потреби медичних кадрів зі спеціальностей «Епідеміологія» і «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» та забезпечення молодими фахівцями закладів системи громадського здоровʼя країни.

У заході взяли участь генеральна директорка ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» Наталія Родина та в.о. генерального директора ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Неля Новицька, які презентували свої установи та переваги здобуття професій лікарів медико-профілактичного та медико-лабораторного профілів. Особливо було наголошено, що Центри контролю та профілактики хвороб гарантують подальше працевлаштування на відповідну лікарську посаду. Більш детальна інформація щодо ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» була вже розміщена на сайті ХНМУ.

Випускниця ХНМУ 2022 року Наталія Квітанова, лікарка-епідеміологиня КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня№3», молодша фахівчиня громадського здоровʼя ГО «Інфекційний контроль в Україні» висловила своє задоволення вибором професії, яка на сьогодні швидко розвивається та дає великі можливості для самовдосконалення. Пані Наталія наголосила, що Харківській області вкрай потрібні молоді амбіційні епідеміологи, які будуть працювати в лікувально-профілактичних закладах, переважно обласного та міського підпорядкування.

Завідувачки кафедр епідеміології Тетяна Чумаченко та клінічної лабораторної діагностики Ольга Залюбовська презентували освітню складову інтернатури зі спеціальності «Епідеміологія» та «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія».

Наприкінці зустрічі директор ННІПО Валерій В’юн та декани медичних факультетів відповіли на численні загальні питання випускників вишу щодо інтернатури.