Новини Університетської клініки ХНМУ

Події
29.11.2021

Медичний директор УК – учасник міжнародного неврологічного конгресу

25–26 листопада в Києві відбувся ІІІ Регіональний Український Конгрес з міжнародною участю «Дебати в неврології», в якому взяв участь медичний директор Університетської клініки ХНМУ професор Володимир Коростій.

«Дебати в неврології» – це унікальні освітні конференції, де лікарі можуть зустрітися з видатними фахівцями неврологічної галузі, а також отримати інформацію про найактуальніші клінічні питання сучасності.

Основними темами цьогорічного Конгресу стали:
– епілепсія,
– головний біль,
– хронічний біль,
– нейропсихіатрія,
– рухові розлади,
– хвороба Паркінсона,
– розсіяний склероз.

Професор Володимир Коростій разом із колегою із Словенії Звезданом Піртошеком виступив модератором секції з нейропсихіатрії, яка стала майданчиком для всебічного обговорення хвороби Альцгеймера, проблематики захворювання та порівняння досвіду неврологів і психіатрів з різних країн.

ІІІ Регіональний Український Конгрес «Дебати в неврології» пройшов у гібридному форматі (офлайн та онлайн) та об’єднав науковців з багатьох країн, серед яких Ізраїль, США, Швеція, Данія, Німеччина, Угорщина, Словенія, Чехія, Польща, Греція, Грузія, ОАЕ, Індія.

 

Співробітник УК взяв участь в міжнародному кадавр-курсі

11 листопада в столиці Швейцарії м. Берн відбувся міжнародний анатомічний кадавр-курс з первинного ендопротезування кульшового суглоба.

У цьому заході взяв участь провідний співробітник відділення ортопедії та травматології Університетської клініки Володимир Мезенцев.

Основна мета курсу – навчити учасників встановлювати новий імплантат з короткою ніжкою через стандартні доступи.

Курс складався з двох сесій: теоретичної, де були представлені лекційні матеріали, та практичної, де в анатомічній лабораторії була відпрацьована техніка встановлення імплантату на кадаврах.

На цьому курсі нашу країну представив не лише харків’янин співробітник Університетської клініки, а й колеги з інших міст України.