Новітні підходи до навчання лікарів-інтернів на кафедрі хірургії № 4

У рамках підписаного договору про співпрацю між Харківським національним медичним університетом та Лондонським Королівським Хірургічним Коледжем було проведено обговорення клінічних випадків співробітниками кафедри хірургії № 4 із залученням лікарів-інтернів.

Лікарі-інтерни, що навчаються на кафедрі хірургії № 4, мають можливість брати участь у обговоренні клінічних випадків у режимі реального часу, ознайомитися з тактикою лікування пацієнтів вітчизняними і британськими фахівцями та поставити питання.

Обговорення відкрив директор ННІПО Валерій В’юн. Він наголосив, що під час військової агресії російської федерації проти України дуже важлива міжнародна співпраця та нові знання, які лікарі-хірурги можуть впроваджувати у практичну діяльність, а лікарі-інтерни – у навчання.

Професор Віталій Макаров доповів клінічний випадок. У обговоренні зі сторони Лондонського Королівського Хірургічного Коледжу взяли участь полковник Doug Bowely (загальна хірургія), підполковник Colonel Graham (пластичний та реконструктивний хірург), підполковник Carl Meyer (травматолог). За підсумками зустрічі була визначена тактика лікування хворого з урахуванням досвіду британських колег.