Наукова сесія ХНМУ – традиції і новації

Події
27.01.2022

26 січня в медичному виші в режимі онлайн відбулася Наукова сесія, традиційно присвячена 218-ій річниці утворення й 217-річниці відкриття Харківської вищої медичної школи.

Розпочинаючи засідання сесії, ректор університету Валерій Капустник зазначив, що минулий рік для нашого закладу вищої освіти був доволі непростим, проте плідним на здобутки в освітній, науковій і практичній діяльності. Також очільник вишу наголосив, що у нас є прагнення вдосконалювати розвиток освіти, науки, охорони здоров’я, зміцнювати позиції нашого закладу вищої освіти у міжнародних та вітчизняних рейтингах. «Хочу подякувати всім науковцям за працю, величезний внесок у скарбницю нашого університету і держави. Наш колектив об’єднує кращих новаторів, дослідників, учених, які спільними зусиллями створюють потужний науковий осередок. Бажаю, щоб кожен день для вас був багатим на нові рішення, ідеї, задуми, цікаві розробки та ініціативи. Будьте натхненними своєю справою!». Також Валерій Андрійович привітав колег, яких відзначено на державному й регіональному рівнях, студентів, для яких доповіді стали першими та висловив сподівання, що їх участь у наукових форумах буде регулярною.

Пленарне засідання розпочала заслужена діячка науки і техніки України, завідувачка кафедри внутрішньої медицини № 3 та ендокринології професорка Лариса Журавльова доповіддю «Пандемія за пандемії». Надалі заслужений діяч науки і техніки України завідувач кафедри хірургії № 2 професор Ігор Андрійович Криворучко від колективу авторів представив доповідь «Пошук «Святого Грааля» для сепсису: від Гомера до сьогодення». Потім заступник директора НДІ експериментальної та клінічної медицини, переможець обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» Анатолій Оніщенко доповів про великі перспективи малих частинок: наноматеріали в лікуванні онкопатології.

У рамках Наукової сесії відбувся Фестиваль молодіжної науки, де було визначено переможців конференції та наукових конкурсів. В інтерактивному режимі голова Ради Наукового товариства студентів, аспірантів, молодих учених ХНМУ Олеся Плєхова оголосила імена нагороджених молодих науковців.

Висока активність молоді нашого університету в наукових заходах надає впевненість в їхніх нових здобутках, нових перемогах та нових нагородах.