Наукова бібліотека відзначила професійне свято

Події
03.10.2022

Щороку 30 вересня ми святкуємо Всеукраїнський день бібліотек. І це свято не тільки бібліотекарів, а й всіх шанувальників Книги, Читання, Бібліотеки! Наукова бібліотека ХНМУ традиційно відзначала це свято Днем відкритих дверей для всіх, хто бажав ближче познайомитися з різноманітними напрямами її роботи, організовувала екскурсії до книгосховища, книжкові виставки, вікторини, майстер-класи, інсталяції для фотосесій та багато іншого.

У 2022 році цей день колектив бібліотеки відзначив не так, як завжди. І причина тому – російська військова агресія. Через бойові дії в Харківській області, постійні обстріли самого міста частина колективу евакуювалася у різні куточки України і зарубіжжя. Проте навіть війна не завадила колективу університетської бібліотеки зібратися і відзначити професійне свято в онлайн-форматі.

Щирі слова вітання проректора з наукової роботи професора Валерія М’ясоєдова стали справжньою підтримкою для всіх працівників бібліотеки. Своїх колег вітали директорка Ірина Киричок, її заступниці – Тетяна Павленко з презентацією «Змінюватись, але не зраджувати! або З любов’ю до Бібліотеки», Оксана Красюкова, Оксана Нєговєлова, учений секретар Наталя Гаєва, завідувачки відділів – Тетяна Костюкевич, Оксана Русанова, Тетяна Бєлякова та інші працівники. На завершення зустрічі презентували відео з фотоісторіями про те, як колектив бібліотеки відзначав цей день екскурсіями по Харківщині та іншим областям нашої країни, знайомився з її історією та культурною спадщиною.

Бібліотека не зрадила традиціям, а лише змінила формат. На її сайті та сторінках у соціальних мережах представлено відео з теплими фотоспогадами про святкування Всеукраїнського дня бібліотек разом з читачами. Далі обов’язково буде!