Медицина на сторінках художньої літератури

Події
29.05.2022

25 травня в онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Медицина на сторінках художньої літератури» за спільною ініціативою Наукової бібліотеки і сектора медіапростору Студентської ради. Модераторками виступили директорка НБ Ірина Киричок та студентка ХНМУ Ганна Войлокова.

Під час заходу учасники ділилися своїми думками та емоціями щодо прочитаних книг, зазначали чим той чи інший твір запам’ятався чи вразив їх. Згадували твори Г. Френсіса, М. Амосова, О. Сакса, С. Моема, М.Х. Келлі, П. Сюарда, Г. Марша, П. Каланіті та ін. Студенти підготували цікаві доповіді та презентації на тему круглого столу.

У розглянутих творах – образ лікаря, людини, яка обрала складну, проте найгуманнішу професію, пошук відповідей на непрості етичні питання життя і смерті, збереження здоров’я, взаємовідносин з пацієнтами тощо. Читання художньої літератури про лікарів є важливим фактором формування у майбутніх лікарів таких важливих професійних рис, як емпатія, милосердя та гуманізм.

Онлайн-зустріч пройшла в дружній творчій атмосфері діалогу учасників. Усі присутні відкрили для себе щось нове та цікаве стосовно медицини, а деякі навіть вже встигли впевнитися в тому, що вони правильно обрали майбутню спеціальність.

Детальніше на сайті Наукової бібліотеки